Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ámulatba ejtő látványosság készül Nyíregyházán

| 2021. 03. 04. | 17:22:00
A Bessenyei tér éjjel-nappal vonzó lesz.
Ámulatba ejtő látványosság készül Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb látványosság készül a nyíregyházi kulturális negyedben, már az utolsó simításokat végzik a Szindbádon. A volt tiszti klub, később helyőrségi művelődési ház átépítése után Krúdy kedvenc regényhősének nevét viseli.

Kovács Ferenc polgármester a közösségi oldalon osztott meg képet az esti fényárban úszó,  díszkivilágítzással ellátott épületről.

Az esti hangulatvilágítás izgalmasabbá teszi majd majd a Bessenyei teret, melyet a Benczúr térrel együtt 1900-ban adtak át, ezek ketten a város legrégebbi terei.

A Móricz Zsigmond Színház és a Kállay-ház között álló épületet nemcsak kívülről csinosítják, hanem belül is átépül, hamarosan elkészül, a munkák március végére fejeződhetnek be. A műszaki átadás-átvétel már zajlik. Ha mindent rendben találnak a szakemberek, akkor az átdást követi az eszközök, bútorok beszerelése, az installációk beállítása.

"Egy izgalmas, különleges turisztikai attrakció alakul ki, szándékaink szerint színháztörténeti múzeummal, 3D-s mozival, többnyelvű audionarrációval, pódiumszínpaddal. S hogy igazi közösségi térré válhasson, arról bisztró és kávézó is gondoskodik majd, amikor reményeink szerint nyárra megnyit az egykori Helyőrségi Művelődési Otthonból kialakított vadonatúj Szindbád" - írta a Facebookon Kovács Ferenc.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés