Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lesz-e rend a Búza téri piac körül Nyíregyházán?

| 2021. 03. 23. | 19:13:00
Esőben most még pocsolyákat kerülgetünk.
Lesz-e rend a Búza téri piac körül Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza egyik legsűrűbben látogatott helye a Búza téri piaccsarnok. Sok dolog történt itt az utóbbi időszakban, hiszen teljes felújításon esett át maga a csarnok, a szabad ég alatt árusítók feje fölé tető került (milyen jó is ebben a járványos időszakban, hogy a szabad levegőn vásárolhatunk friss zöltséget, gyümölcsöt!), új burkolatot kapott a Rákóczi utca, és van már két okoszebra is a gyalogosoknak. Megújult a parkoló (más kérdés, hogy azóta kevesebb a hely).

Valami mégis hiányzik ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat a piacon. Ez pedig a csarnok előtti terület leromlott, lehangoló állapota miatt van. Nem méltó a város bevásárlócsarnokához az áldatlan állapotban lévő környezete. Egészen az Atrium Üzletházig a járda aszfaltja töredezett, kátyúkkal teli, nagyon nehezen járható, esőben, olvadáskor pocsolyákat kell átugrálni.

Arra vonltunk kíváncsiak, vannak-e és melyek a tervek, elképzelések a piaccsarnok környezetének rendezésére. Ha igen, mikorra várható ennek kivitelezése? Szűkszavú választ kaptunk.

Kovalecz Róbert a NYÍRVV Nonprofit Kft. Piac- és Vásártér Üzemeltetési Ágazatának vezetője az alábbiakat közölte a Szabolcsihírrel:

„ Búza téri Piaccsarnok előtt található terület rendezésével kapcsolatban társaságunk rendelkezik rekonstrukciós tervezettel. A tervezet a Búza utcai gyalogos átkelőtől a Szabolcs Coop Zrt. Búzatéri élelmiszerüzlete előtti területen át, egészen az Új utcai gyalogosátkelőig vizsgálja a tér rendezését. Társaságunk célja az, és arra törekszünk, hogy a belváros ezen része mihamarabb megszépüljön.”

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés