Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán hiába a szigor, rengeteg a szabálytalanul parkoló autó

| 2021. 03. 31. | 18:27:00
Az elmúlt hónapokban átlagosan 50-60 autóst is megbüntettek egy nap alatt
Nyíregyházán hiába a szigor, rengeteg a szabálytalanul parkoló autó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amióta ingyenes a parkolás, hatalmasat ugrott a szabálytalanul parkoló autók száma. Nyíregyházán már reggel negyed nyolc és fél nyolc között megtelnek a belvárosi parkolók. Sokan úgy gondolják, ha csak pár perces ügyet szeretnének intézni, akkor megállhatnak a tilosban is, a közterület-felügyelet viszont súlyosan bünteti ezeket a sofőröket. Az elmúlt hónapokban átlagosan 50-60 autóst is megbüntettek egy nap alatt Nyíregyházán  - írja a nyiregyhaza.hu.

„Egy kormányrendelet minden egyes közlekedési szabálysértésnek meghatározza a fix tarifáját, ez 10 ezer forinttól 70 ezer forintig terjedhet, ha a helyszínen intézkedik az elkövetővel szemben. Ha az autós nincs pont a helyszínen, akkor a felügyelő feljelentést fog alkalmazni, ilyenkor a rendőrség jár el vele szemben. Ebben az esetben is fix bírságok vannak, amelyeket a rendőrség határoz meg jogszabály alapján, hogy mennyi a bírság tétele”

– közölte Bodrogi László, a nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője, hozzátéve, hogy az intézkedések száma nem csökken a sok büntetés ellenére sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés