Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rozsdásodó pavilonok Nyíregyháza központjában

| 2021. 03. 22. | 19:41:00
Hajdan hupikék törpikéknek is hívták őket, de akkor sem tetszettek.
Rozsdásodó pavilonok Nyíregyháza központjában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már akkor megoszlottak a vélemények a pavlonokról, amikor a Rákóczi utca elejére helyezték őket Nyíregyházán. A hupikék törpikéknek is nevezett, egyébként lila és zöld színekben pompzó elárusítóhelyek végül eltűntek a város történelmi központjából, de meg nem semmisültek.

Egy részüket elköltöztették a temetőbe és a stadionba. Kettő viszont megmaradt mementónak a belvárosban, a Bethlen Gábor utcán, a posta előtt. Szecessziós, századfordulós épületek közelében.
Látszik, teljesen feleslegesen rozsdásodnak ott, lassan felfedezik őket a szemetelők is, akik úgy szabadulnak meg a hulladékuktól, hogy a résekbe tömködik. Méltatlan az egyébként tiszta, rendezett belvárosban.
Arra voltunk kíváncsiak, mi a cél velük. Maradnak, mennek a belvárosból az egyébként a város tulajdonában lévő pavilonok? - erről érdeklődtünk a városházán.

A polgármesteri hivatal Vagyongazdálkodási Osztályától kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

„Az önkormányzat részéről célkitűzés városszerte a meglévő pavilonok megszüntetése, mivel azok városképileg nem illeszkednek a környezetbe. Így van ez a postaépület előtt található pavilonok tekintetében is. A bérlőknek osztályunk már korábban felmondott. A bontás tényleges időpontjáról a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés