Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tekintetben is tagad az Oroson gyilkoló orvos

| 2021. 03. 01. | 12:11:00
A román férfi ügye a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.
Több tekintetben is tagad az Oroson gyilkoló orvos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék március 1-jén tartott előkészítő ülést az emberölés bűntettének kísérlete miatt dr. S.D. vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben.

A vádirat szerint a román állampolgárságú vádlott 2012-ben ismerkedett meg a sértettel, akivel érzelmi kapcsolatba került. A sértett 2013-ban kezdeményezte a férjével való házassága felbontását is, azonban később meggondolta magát és úgy döntött, hogy férjével marad. Ezt a vádlott nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben is a sértettet, szerette volna kapcsolatukat helyreállítani. A vádlott a visszautasításba nem tudott belenyugodni, ezért elhatározta, hogy leszámol az asszonnyal és annak férjével is. 2016. augusztus 31-én – a korábban nyíregyházi „KGST” piacon vásárolt –pisztollyal a sértettek lakóházának közelébe autózott, majd onnan kerékpárral közelítette meg a házat, elrejtőzött és várakozott. Amikor az asszony hazaért, a vádlott követni kezdte, majd a bejárati ajtónál előrántotta fegyverét és a házaspárra lőtt. Ezután a férfi a kerékpárt berakta autójába, majd Romániába menekült, ahol másnap európai elfogatóparancs alapján fogták el a rendőrök.

Az asszony a lövés következtében a helyszínen elhalálozott, míg férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte, hogy rálőtt a házaspárra, azonban tagadta, hogy azt aljas indokból, és előre kitervelten tette, valamint nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés