Gyászol Nyíregyháza és a Spartacus

Szabolcsihír/Nyíregyháza Spartacus

2021.04.29. 10:33

Gyászol Nyíregyháza és a Spartacus
Fotó: Facebook

Elhunyt Neumann Gábor.

Hirdetés

Hirdetés

Elment egy újabb sportoló ikon. Aligha van olyan ember Nyíregyházán, aki ne ismerte volna személyesen vagy névről Neumann Gábort, a focistát, a fociedzőt. Az életvidám Gabit, Gabi bácsit, akinek mindig volt egy kedves szava mindenkihez.

A foci volt az élete, a mindene. Meg a családja. Felesége - aki egy éve súlyos beteg, fő ápolta -, külföldön élő lánya és iker unokái, akikre nagyon büszke volt. Élményt jelentett minden vele való találkozás, és a belvárosban gyakran el is csíphettük kutyasétáltatás közben. Sosem panaszkodott, mintha minden rendben lenne. Még akkor is, ha mindannyian tudtuk, hogy sajnos, nincs. Életének 67. évében elment.

A Nyíregyháza Spartacus honlapján így búcsúznak tőle:

"Isten veled Gabi bácsi!

A napokban, amikor megjelent a hír, hogy sürgősen vérre van szüksége, mindenki tudta, nagy a baj. Nem először vívott nagy csatát a betegséggel, és mindenki abban reménykedett, most is legyőzi majd. A visszavágón viszont alul maradt...

Neumann Gábor a mai Spartacus elődjénél kezdett focizni, hosszú évekig játszott a felnőtt csapatban, később szakmai, majd klubvezetői munkát is végzett. Klubvezetőként dolgozott 1994-ig. Volt edző, utánpótlás-szakágvezetőként, akadémiai igazgató. A 2000-es évek elején utánpótlásedzőként a magyar korosztályos válogatottak mellett is dolgozott, sőt, 2007-ben, Várhidi Péter szövetségi kapitány mellett tagja volt a felnőtt válogatott szakmai stábjának is. Ő volt az első önálló nyíregyházi futballklub, az NYFC első elnöke, az NB II-es szekció alelnökeként pedig másfél évig az MLSZ elnökségi tagjaként is dolgozott. Sok tehetséges fiatal került ki a kezei alól, többen az élvonalig, válogatottságig jutottak. Igyekezett képezni magát, a Bozsik Akadémia elindulásában nagy része volt, ő volt az első vezetője. Később Kisvárdán irányította az utánpótlás nevelését, majd menedzserként dolgozott.

Neumann Gábor 67 évesen hagyott itt bennünket. A Nyíregyháza Spartacus vezetése, a szakmai stáb és a játékosok nevében őszinte részvétünk a családnak, Gabi bácsi emlékét örökre megőrizzük."

Nyíregyházagyászhír

Hirdetés

Szóljon hozzá!