Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetből börtönbe kerülhet a nyíregyházi hajléktalan

| 2021. 04. 01. | 22:08:00
A 20 éves férfi pénzt akart szerezni - nem sikerült.
Javítóintézetből börtönbe kerülhet a nyíregyházi hajléktalan
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség most emelt vádat az ellen a 20 éves nyíregyházi férfi ellen, aki novemberben - a kijárási korlátozás alatt - Nyíregyházán egy bankautomatát akart feltörni, hogy abból a készpénzt megszerezze. Borsodi-Buss Emese a megyei főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte:

A fiatal férfi hajléktalanként él, és néhány hónapja szabadult javítóintézetből. Mivel nem volt pénze elhatározta, hogy a hajléktalanszálló közelében lévő bankautomatából szerez.

2020. november hó 26-án - megszegve a kijárási korlátozást és a maszkviselés szabályait - hajnali 2 óra körül megjelent a Derkovits utcán egy külön épületben elhelyezett bankautomatánál, annak kezelőpaneljét szétverte, és a bankjegykiadó-nyílást feszegette, majd egy zártszelvény darabbal az épület hátsó lemezborítását lefeszítette, és a szigetelőanyagot is megbontotta, hogy a készpénzhez hozzájusson.

Mivel ez nem sikerült neki felmászott az épület tetejére, és a tetőlemezt próbálta meg felfeszíteni. A közeli gyár biztonsági őre ezt hallotta meg, és értesítette a rendőrséget, akik a férfit az automata előtt elfogták, és azonnal őrizetbe vették.

A bankautomatában több millió forint volt, amit a vádlottnak nem sikerült megszerezni, de a rongálással közel 3 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a fiatal férfit lopás minősített esetével vádolja, amennyiben az előkészítő ülésen teljeskörű beismerő vallomást tesz, úgy vele szemben 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés