Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik az újabb körforgalom építése Nyíregyházán

| 2021. 04. 21. | 22:56:00
Idén szeptemberben adják át, ha minden a terv szerint halad.
Kezdődik az újabb körforgalom építése Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még áprilisban megkezdődik a Kállói és Tünde utca kereszteződésében a körforgalom építése Nyíregyházán.

Nyíregyháza önkormányzata és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közös konzorciumában Európai Uniós forrásból valósul meg a beruházás, melynek kivitelező:je a„KE-VÍZ 21” Zrt. A kivitelezés várhatóan idén szeptemberben fejeződik be.

A beruházás keretében négyágú körforgalom valósul meg, a Nyíregyháza, Kállói út –Tünde utca keresztezésében, a Nyíregyháza-Nyírbátor összekötő úton, még a Nyíregyházáról kivezető szakaszon.

A körforgalmú csomópont környezetében gyalogos- és kerékpárút épül, minden ágán átkelőhelyek létesülnek. A projekt kivitelezésével érintett Kállói úti meglévő buszmegállót elbontják, új buszöblöt alakítanak ki.

A tervezett csomópont csapadékvíz-elvezetését a meglévő és tervezett víznyelőaknákkal a meglévő csapadékcsatorna biztosítja majd.

A projekt megvalósítása kapcsán kiváltják a villamos hálózatot, gázelosztó vezetéket és ivóvízvezetéket. Új közvilágítási hálózatot építenek ki a tervezett körforgalmi csomópont valamint a gyalogos- és kerékpárút megvilágítása érdekében. A körforgalom területén 520 cserjét ültetnek el.

A Kállói út – Tünde utcai csomópontban a kivitelezés teljes idejére a Tünde utca északi és déli ágán teljes útzár lesz, a közúti és a kerékpáros forgalomban egyaránt. Ennek értelmében a Tünde utca lezárása miatt a közlekedők nem fognak tudni kihajtani a Tündéről a Kállói útra, sem befordulni a Tündére a Kállóiról, valamint az itt kijelölt gyalogátkelőhelyet is megszüntetik.

A gyalogosok és a kerékpárosok a Kállói utat legközelebb a Kökény utcánál lévő kijelölt gyalogátkelőhelyen tudják szabályosan és biztonságosan keresztezni (~250 m a Tünde utcától). Az autósok a Tünde utca déli oldalán a Lujza és az Alma utcák érintésével tudnak kerülni, az Tünde utca északi oldaláról pedig a Számadó és az Elsőházhely utcán keresztül lehet a Kállói útra kijutni és a belváros, vagy Nagykálló irányába kifordulni.

A Kállói úton a közlekedés mindkét irányban biztosított lesz, a kivitelezés előrehaladtával jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A Kállói úton a Tünde utcai csomópont közelében lévő buszmegállópár a kivitelezés ideje alatt nem lesz használható.

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérik, ne rutinból vezessenek,figyeljék a kihelyezett közúti jelzőtáblákat. A kivitelezés ideje alatt megnövekedett menetidővel kell számolni, ezzel kapcsolatban türelmet kérnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés