Legyen nyíregyházi az év körforgalma!

2021.04.20. 09:10

Legyen nyíregyházi az év körforgalma!
A Korányi utca - Csaló köz csomópontjában megépült új körforgalom. (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az esztétika, a közlekedésbiztonság a fő szempont. Minden lájk egy szavazat!

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdetett az „Év körforgalma” címmel. A szakmai munkacsoport által kiválasztott 10 legjobb körforgalomra 2021. május 2-ig várják a szavazatokat lájk formájában a szervezők. Tiszakécskei, nyíregyházi, sarkadi, győri, pápai, soproni, jászapáti és budapesti helyszínek közül kerülhet ki a 2021-es „Év körforgalma”.

Az online szavazás A Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán zajlik a következő linken: https://www.facebook.com/1370975399663212/posts/3920178678076192/?d=n.

Minden lájk egy szavazatnak számít, vagyis a legtöbb lájkot kapott körforgalom lesz idén is a pályázat győztese.

A Magyar Közút és a Közlekedéstudományi Egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választotta ki a legjobbakat.

Nyíregyházaközlekedéskörforgalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!