Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megöléssel fenyegette a rendőröket egy szabolcsi férfi

| 2021. 04. 26. | 16:39:00
Nyíregyházán állítják bíróság elé.
Megöléssel fenyegette a rendőröket egy szabolcsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt állítják bíróság elé Nyíregyházán azt a férfit, aki részegen, kaszával támadt a rendőrökre, akiket hozzátozója hívott ki, mert nem tudta őt lecsillapítani.
A vádirat szerint 2020. november 14-én a vádlotthoz agresszív magatartása és öngyilkossággal fenyegetőzése miatt a hozzátartozója kihívta a rendőrséget. B. Zs. a kiérkező két rendőrnek szóvá tette, hogy mit keresnek ott, majd megöléssel fenyegette őket. A rendőrök felszólították, hogy hagyja abba cselekményét, ekkor az ittas állapotban lévő vádlott az udvarról egy botot vett magához, és azt maga elé tartva ismét megöléssel fenyegette őket. Ezután a botot eldobta, és

magához vett egy kaszát és azzal megindult a rendőrök irányába,

miközben hadonászva tovább fenyegette őket.

Ekkor a rendőrök elővették fegyverüket, és kilátásba helyezték, hogy használni fogják őket. Erre a vádlott eldobta a kaszát, és a földre feküdt.

A rendőrök a vádlottat megbilincselték, de ő eközben is ellenállt, és megrúgta az egyik rendőr lábát. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben április 29-én tartanak előkészítő ülést a Nyíregyházi Járásbyíróságon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés