Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen lesz a magyar MotoGP pálya Nyíregyháza közelében?

| 2021. 04. 01. | 23:11:00
A leginkább beavatottak beszéltek a mérföldkövet jelentő hajdúnánási beruházásról.
Milyen lesz a magyar MotoGP pálya Nyíregyháza közelében?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az autó-motor versenyek megszállottja, Szujó Zoltán Pole Pozíció című podcastjában különkiadást szentelt a legújabb magyar fejlesztésnek. A gyorsasági világbajnok Talmácsi Gábor, a létesítmény tervezésére kiírt pályázat nyertese, Bordás Péter, a MotoGP vereny szervezőjének, a DORNA Sportsnak a vezetője, Carmelo Ezpeleta nyilatkozott mindenről, ami lényeges a magyar pályáról.

– Mintaadó lesz a magyar pálya, a technikás és a max gázzal hajtó versenyzés szempontjából egyedülálló kombináció épül meg

– nyilatkozta Talmácsi Gábor. A pálya vonalvezetése a legkényesebb feltételeknek is eleget tesz, ennek garanciája volt a spanyol Racing Loop fejlesztő cég bevonása. Összesen 15 (9 balos, 6 jobbos) kanyar fűszerezi ezt a versenyhelyszínt. Talmácsi arról is beszélt, milyen feltételek biztosítják az évi 200 rendezvénynapos kihasználtságot. Szerte a világon a negyedik legnézettebb sportág követőin kívül készülhetnek a flat track-esek is – a világbajnok kitért erre a motorsportra is.

– Imádom a sebességet, több törött csontom bánja eddig a kétkerekezést

- árulta el BMX-es előéletéről Bordás Péter tervező. A pálya épületeinek, lelátóinak, kiszolgáló létesítményeinek tervezője ismertette: a dinamika fogalomköre ihlette a terveket. A podcastból kiderül, hogy többek között kórházi tömb, oktatási központ is lesz a komplexumban. Máshol eddig nem látott, a pályát körbe vevő, arra rálátást adó sétány és domblelátó rendszer is épül. A célegyenes extráira innentől különösen érdemes lesz figyelni!

– Nagyszerű a magyar fél együttműködése az előkészítésben, lenyűgöző, gyönyörű lesz a magyar pálya

– ezt már Carmelo Ezpeleta, a MotoGP-t szervező DORNA Sports vezetője jelentette ki a podcastban. A sportvezető szerint minden adott ahhoz, 2023-ban verseny legyen Debrecen mellett. Ezpeleta előrejelzést adott a most induló versenyszezonról is, és reagált az immár 360 km/h fölé jutott MotoGP sebességrekordra.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés