Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több nyíregyházi bölcsődét tesznek vonzóbbá

| 2021. 04. 15. | 22:25:00
Különösen forró nyári napokon örülnek majd ennek a gyerekek.
Több nyíregyházi bölcsődét tesznek vonzóbbá
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új bölcsődei férőhelyek kialakítására írt ki közbeszerzést Nyíregyháza önkormányzata. Ennek egyik része egy új bölcsőde építése, másik része pedig vízpermetezők kivitelezése - olvasható a Közbeszerzési Értesítő április 15-i számában.

Az új bölcsőde a Honvéd utcán épülne fel, ám előtte szükség van a terület előkészítésére. A telken jelenleg egy gondozási egységet, két csoportszobát, tálalókonyhát magába foglaló bölcsőde és 3 db melléképület, valamint gyermek játszóelemeket tartalmazó zöldfelület található. A terület előkészítés során a meglévő épületállományt teljes mértékben el kell bontani. A telken belül található közműveket pedig az új csatlakozási pontig vissza kell bontani.

Az új bölcsőde hasznos alapterülete a tervek szerint összesen 855 m2, ebből a földszinté 771 m2, az emeleté 84 m2. Az épületben a többi között három 12 fős csoportszobát és mozgásfejlesztő szobát is kialakítanának.

A beruházás azonban egyelőre nem kezdődhet el, mert a beérkezett ajánlatok értékelését követően kiderült, hogy az árajánlatok mindegyike meghaladja a rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét, a döntéshozó pedig nem kívánja önerőből a szükséges forrást hozzárendelni.

A vízipermetekre viszont sikerült kiválasztani a kivitelezőt, így az Aprajafalva Bölcsőde (Fazekas János tér 13.), a Babaház Bölcsőde (Krúdy Gy. u. 30.), a Katica Bölcsőde (Tőke u. 1.), Őzike Bölcsőde (Vécsey köz 31.) kicsinyei nyaranta élvezhetik majd előnyeit a hűsítő permetnek.

A nyertes kivitelező a nyíregyházi székhelyű VIGAFA TEAM Szolgáltató Kft., amely 19,5 millió forintból valósítja meg a projektet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés