Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb 18 nyíregyházi utcát aszfaltoznak le

| 2021. 04. 19. | 21:05:00
Október végére már elfelejthetik a lakók a földutat.
Újabb 18 nyíregyházi utcát aszfaltoznak le
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata 5 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásban részesült, amelyet útfejlesztésre, útfelújításra kíván felhasználni. A több ütemben megvalósuló útfejlesztés első ütemére vonatkozóan a kivitelező kiválasztására irányuló európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás eredményesen zárult.

A kivitelezői szerződéseket április 19-én aláírták, így megkezdődhet tizennyolc, már engedélyes és kiviteli tervekkel rendelkező utca fejlesztése.

A kivitelezés időtartama a munkaterület átadásától számított 6 hónap.

Az első ütemben földútból szilárdburkolatú aszfaltos út épül 18 utcában, melyek az alábbiak: Gerely, Íjász, Vitorlás, Búvár, Horgony, Árbóc utca, Hegedű utca, Tallér köz, Hatház, Szamóca utca, Thököly-Törzs utcát összekötő út, Hadobás sor, Szamos utca, Ereszalja, Szarka, Hajlás, Főzde és Fenyő utca.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: „A szigorú és eredményes gazdálkodásnak köszönhetően 2013-tól minden évben a tartalék egy részét arra fordítottuk, hogy újabb utak aszfaltozásához szükséges kiviteli terveket rendeltünk meg és fizettünk ki. A kormány ezt az előkészítő munkát értékelte és támogatta. Most az első ütemben elkezdődhet 18 utcában a kivitelezés, több mint 1 milliárd forint értékben. A következő héten megtörténik a munkaterületek átadása.

Mivel több kivitelező dolgozik majd az egyes csomagokon, több helyszínen indulhat egyszerre az útépítés. Várhatóan október végére ezek az utcák már aszfaltosak lesznek.

Természetesen folytatjuk a programot, szeretnénk minél hamarabb elindítani a további ütemeket is annak érdekében, hogy a jövő év végéig mind az 5 milliárd forint támogatást útépítésre tudjuk fordítani.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés