Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

513 millióból épül új körforgalomra Nyíregyházán

| 2021. 05. 18. | 17:26:00
Már keresik a kivitelezőt a nagykörút bezárására.
513 millióból épül új körforgalomra Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Áprilisban kezdődött el a Nyíregyházán A Kállói út és a Tünde utca kereszteződésében az új körforgalmú csomópont kivitelezése.

[Beillesztett cikk: Épül az újabb körforgalom Nyíregyházán + VIDEÓ]

A beruházás Nyíregyháza önkormányzata és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. konzorciumában valósul meg. Mint arról a Szabolcsihír röviden már tudósított, május 17-én a munkálatok állását Kovács Ferenc polgármester és Kiss Boglárka a NIF sajtófőnöke helyszíni bejáráson, személyesen ellenőrizte.

A bruttó 513,3 millió forint összegű beruházás keretében négyágú körforgalom épül.

  • A körforgalmú csomópont környezetében gyalogos- és kerékpárút, a körforgalom minden ágán átkelőhelyek épülnek.
  • Egy meglévő, Kállói úti buszmegálló helyett új buszöblöt alakítanak ki.
  • A csapadékvíz-elvezetés kiépítése mellett megújul a körforgalmat érintő közvilágítási hálózat,
  • A körforgalom környezetében 520 cserjét telepítenek.
  • ​A beruházás várható befejezése 2021. szeptembere.

Kovács Ferenc kiemelte: „A Kállói és a Tünde utcán is jelentős az átmenő gépjárműforgalom. Nagy szükség van erre az új biztonságos csomópontra, ami most egy 100 százalékos támogatottsággal bíró, sikeres pályázatunk keretében valósulhat meg. Városunk gazdasági fejlődése, és ezzel együtt a gépjármű forgalom növekedése szükségessé teszik a közlekedési infrastruktúra fejlesztést.

A csomópontfejlesztésekkel folyamatosabb és biztonságosabb lesz a közlekedés.

Ezen a területen nagyot léptünk előre az elmúlt években, 13 új körforgalom épült, és 3 csomópontfejlesztés valósult meg. Csak az elmúlt évben három új körforgalmat építettünk, kettőt Örökösföldön, egyet pedig a Korányi-Csaló köz kereszteződésben. Ezt a hosszú távú, egymásra épülő fejlesztéssorozatot tovább folytatjuk a hamarosan megépülő Stadion utcai körforgalommal, majd kiemelt programunkkal, a nagykörút bezárásával, amely szintén a NIF Zrt.-vel partnerségben valósulhat meg.”

Kiss Boglárka közölte: „jelenleg a közművek kiváltásán dolgozik a kivitelező. Néhány napon belül megtörténik az ivóvíz-, a gázvezeték és a villamosenergia hálózat cseréje. Utána kezdődhet a körforgalom pályaszerkezetének az építése. Ezt követi majd az aszfaltozás és a forgalomtechnika kiépítése. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak, és szeptemberig be is fejeződnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés