Lángba borult egy 9. emeleti erkély Nyíregyházán, Örökösföldön + VIDEÓ + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.05.10. 11:19

Lángba borult egy 9. emeleti erkély Nyíregyházán, Örökösföldön + VIDEÓ + FRISSÍTVE
Fotók: Facebook (Szabolcs Trafi/Úrinfó, Sunshine FM, Nyíreyen hallottam)

Nagy erőkkel vonultak oltani a tűzoltók.

Hirdetés

Hirdetés

Lángba borult egy erkély május 10-én délelőtt Nyíregyházán, a Fazekas János téren. Egy társasház 9. emeleti lakásban csaptak fel a lángok. Az erkélyéről és ablakokból fekete füst gomolygott, meglehetősen félelmes látványt nyújtva.

A katasztrófavédelem honlapján közölték: nagy erőkkel vonultak a nyíregyházi tűzoltók a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdték az oltást.

A Nyíregyen hallottam Facebook csoportban videót is tettek közzé a tűzről.

Közben elindult a segítség még 3 közeli városból, a helyiekhez csatlakoztak még az ibrányi, hajdúnánási, baktalórántházi tűzoltók.

Frissítés: Késő délelőttre eloltották a tüzet a nyíregyházi Fazekas János téren. Az előzetes hírekben még arról számoltak be, hoy egy lakás erkélye gyulladt ki a 9. emeleten, de mint a Szabolcsihírnek Rutkai-Dér Vivien megyei sajtószóvivő elmondta: teljes terjedelmében égett egy lakás szobája május 10-én délelőtt.
A tűzoltók nagy erőkkel, köztük létrás járművel vonultak a helyszínre, 21 tűzoltó dolgozott azon, hogy a lángokat megfékezze.

Szakértők a helyszínen: a tűz keletkezési okát vizsgálja a katasztrófavédelem

Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy azt is elmondta: még a hivatásos egységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó már ott volt a helyszínen, és segített kimenekíteni a társasházból hat embert, köztük időseket, akik egyedül, segítség nélkül nem tudták volna elhagyni a házat. Arról egyelőre nincs információ, hányan tartózkodtak a házban. Még vizsgálják a keletkezés okát.

A Szabolcsihír úgy tudja, a tűzben érintett lakásban nem volt otthon senki.

Az biztos, hogy a helyszínre érkeztek a társhatóságok, mentők és rendőrök is, de arról nincs információ, sérült-e meg valaki a tűz miatt. Arról sincs még hír, kellett-e kikapcsolni bármilyen közüzemi szolgáltatást a társasházban. Azt sem tudni még, lakosságvédelmi intézkedésre lesz-e szükség, a házat statikusok és a kormányhivatal szakemberei is vizsgálják. Ezután derül ki, hogy az érintett és a környező lakásokba visszaköltözhetnek-e a lakók.

A sajtószóvivő felhívta a figyelmet: bármikor előfordulhat hasonló eset, Nyíregyházán nagyon sok társasáház van. A legfontosabb, hogy a segítségben résztvevők, a szabadnapos tűzoltó, társhatóságok szabadon tudjanak közlekedni a házban, a menekülési útvonalakon. Kérik: a társasházak lépcsőházában ne tároljanak semmit, csak a megengedett holmit. 

Frissítés: kora délután azzal egészítette ki a korábbi tájékoztatást Rutkai-Dér Vivien, hogy ötvenegy ember hagyta el a társasházat a tűz miatt, közülük - mint azt korábban már írtuk - hat embert kellett kimenekíteni.

A lángok a kilencedik emeletről egy tizedik emeleti erkélyre is felcsaptak. A hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. (A korábbi képgalériát frissítettük Rutkai-Dér Vivien szóvivő fotóival.)

Cs. K.

Galéria

Nyíregyházatársasháztűz

Hirdetés

Szóljon hozzá!