Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem mindenkinek kell még fizetni a parkolásért Nyíregyházán

| 2021. 05. 25. | 17:32:00
Hisz a polgármester megígérte.
Nem mindenkinek kell még fizetni a parkolásért Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány döntése értelmében május 25-étől ismét fizetni kell a NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett fizetőparkolókban.

A társaság közleményében emlékeztetett arra, hogy Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere idén  január 28-án hozott határozatot arról, hogy aki a veszélyhelyzet idején érvényes 1-es vagy 2-es nónás parkolóbérlettel rendelkezett, bérlete érvényessége meghosszabbodik.

A hosszabbítás mértéke megegyezik azon napok számával, melyeken a pandémiás időszakban – 2020. április 06.-2020. június 30. és 2020. november 04.-2021. május 24. között – nem kellett fizetni a parkolásért.

A bérletek érvényességi idejének számítása a következő:

  • amelyik bérlet már lejárt, annak az új érvényessége 2021. május 25-én kezdődik, ehhez a dátumhoz adódnak hozzá a kiesett napok.
  • amely bérletek még jelenleg is érvényesek, azoknak az eredeti érvényességi ideje kerül meghosszabbításra a kiesett napok számával.

Abban az esetben, ha valakinek azonos rendszámra a tavaszi és az őszi időszakra külön bérlete volt, a később megvásárolt bérleten írják jóvá mindkét időszak kiesett napjainak a száma.

A parkolóbérletek új érvényességi idejét a társaság honlapján ellenőrizhetjük. 

A bérletkompenzáció kizárólag a zónás bérleteket érinti, a kedvezményes bérleteket nem. A lejárt bérlettek rendelkezőknek május 30-ig biztosítanak türelmi időt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés