Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanúk meghallatásával folytatódott Nyíregyházán az orosi gyilkos pere

| 2021. 05. 03. | 17:14:00
A román orvos, akit előre kitervelten, aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolnak, aktív résztvevője a tárgyalásnak.
Tanúk meghallatásával folytatódott Nyíregyházán az orosi gyilkos pere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalást tartott a Nyíregyházi Törvényszék annak a román orvosnak az ügyében, akit előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolnak. Május 3-án, hétfőn tanúkat hallgatott meg a bíróság.

[Beillesztett cikk: Kezdődik a gyilkos orvos büntetőpere Nyíregyházán]

A román állampolgárságú vádlott 2012-ben ismerkedett meg a sértettel, akivel érzelmi kapcsolatba került. A nő előbb el akart válni, majd mégis a férjével maradt. Ezt a Sátorajlaújhelyen dolgozó orvos nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben is a sértettet, szerette volna kapcsolatukat helyreállítani. A férfi a visszautasításba nem tudott belenyugodni, ezért elhatározta, hogy leszámol az asszonnyal és a férjével is. 2016. augusztus 31-én - a korábban nyíregyházi „KGST” piacon vásárolt - pisztollyal a sértettek lakóházának közelébe autózott, majd onnan kerékpárral közelítette meg a házat, elrejtőzött és várakozott. Amikor az asszony hazaért, dr. S. D. követni kezdte, majd a bejárati ajtónál előrántotta fegyverét és – 6 éves ikergyermekeik szeme láttára - a házaspárra lőtt. Ezután a férfi kerékpárját berakta a gépkocsiba, majd Romániába menekült, ahol másnap európai elfogatóparancs alapján fogták el a rendőrök.

Az asszony a lövés következtében a helyszínen elhunyt, míg férje életét a kórházban sikerült megmenteni, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg.

A május 3-i tárgyalási napon elsőként a vádlott könyvelőjét hallgatták meg, aki dr. S. D. személyes életkörülményeiről kérdezett a bíróság.
Meghallgatták az elhunyt sértett és a férj védőjét, továbbá a vádlott barátait, akit a román orvos  indítványára idéztek be, őket a vádlott életkörülményeiről kérdezték. A következő tárgyalási napon is tanúkat hallgatnak meg, valamint a bíróság által kirendelt szakértőket, és az általuk elmondottak alapján dönt majd arról a bíróság, hogy befogadja-e a védelem által becsatolt magánszakértői véleményt. (Az eljárásban hivatalból szakértőket rendeltek ki, de lehetőség van arra, hogy a vádlott vagy a sértett magánszakértőt kérjen fel, hogy ugyanazt a vizsgálatot végezze el.)

Azért kell meghallgatni a szakértőket, hogy döntsön a bíróság, szakértői véleményként vagy okiratként fogadja-e be a magánszakértő által készített véleményt. Az elmeorvosi szakvéleményt a vádlott beszámítási képességére vonatkozóan kérte ki a bíróság, és úgy tűnik, a magánszakértői és a kirendelt szakértői vélemények között  van némi ellentmondás, ezért kell őket is meghallgatnia a bíróságnak.

A vádlott távmeghallgatással volt jelen, a többiek - köztük a tanúk és mindkét sértett ügyvédje - személyesen vettek részt a tárgyaláson.

A vádlott - mint az eddigi tárgyalásokon mindig - nagyon sokat beszélt, mindenhez észrevételt fűzött, majd nagyon részletesen összefoglalta a május 3-i tárgyalás nap történéseit.

A tárgyalás május 7-én, pénteken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés