Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vásártéri dugó? El lehet kerülni - közölte a nyíregyházi vagyonkezelő

| 2021. 05. 31. | 17:16:00
Mutatjuk, hogyan.
Vásártéri dugó? El lehet kerülni - közölte a nyíregyházi vagyonkezelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többször is panaszkodtak olvasóink a nyíregyházi Tokaji úton lévő Vásártér beléptető rendszerére, pontosabban annak lassúságára.

[Beillesztett cikk: Nagy a dugó a nyíregyházi vásártéren]

Május 30-án ismét dugót okozott az automata rendszer, a Facebookon képeket is posztoltak a kényszerű várakozás alatt az autósok, ezért kérdéseinkkel megkerestük az üzemeltető NYÍRVV Nonprofit Kft-t.

Arra voltunk kíváncsiak: mi okozza, hogy lassabb az új rendszer, mint - olvasóink állítása szertint - a jegyszedős megoldás volt, mibe került, és van-e megoldás?

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tulajdonában lévő Vásártér, nagybani piacrész területén található beléptető automata rendszer biztosítja a biztonságos behajtás lehetőségét.

A rendszer kialakításának elsődleges célja az volt, hogy a hajnali nagybani piacra behajtók és a hétvégi vásárnapokon a Tokaji út kivezető szakaszán (Nagykörúttól a nagybanira balra nagyív fordító szakaszon), a piac területére behajtásra várakozók ne akadályozzák a 38. sz. főút rendes forgalmát.

Az automata rendszer bevezetése óta a fent említett torlódás sem a hétköznapok hajnali időszakában, sem a szombati és vasárnapi napokon nem tapasztalható (kivétel a vasúti tilos jelzések időszaka).

Torlódás hétvégi napokon fordulhat elő a kihajtás során, amikor a korábban beérkező több mint 1500 autó közel egyidőben szeretné elhagyni a Vásártér területét. Ez a torlódás természetes, ugyanis a kihajtást és a fizetést a beérkezett autósok a vásárlás végeztével szűk idősávban, 1100 - 1300 között kísérlik meg.

A Vásártér nagybani részén 3 db fizetőautomata található, ahol a parkolási díjat rögtön behajtás után, vagy a vásárlás során szabadon választott időpontban lehet megfizetni, elkerülve ezzel kihajtásnál a sorbanállást.

Kitértek arra is: "társaságunk már korábban bevezette a vásárlói parkolóbérlet értékesítését, ez mindenki számára elérhető lehetőség, ennek köszönhetően elkerülhető a várakozás.

Azon látogatóknak, akik a régi, hagyományos rendszerhez ragaszkodnak, a főbejáratnál található Kisparkolóban történő parkolást javasoljuk, ahol nem alkalmazunk még automata rendszert.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés