Ingatlanárak: Nyíregyháza és a megye a magyar átlag alatt

portfolio.hu

2021.06.02. 19:33

Ingatlanárak: Nyíregyháza és a megye a magyar átlag alatt
(Fotó: illusztráció)

A pandémia hatására sem csökkentek az árak.

Hirdetés

Hirdetés

Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép jelenlegi számában a szokott tematikát követve, a 2020-as forgalmi adatok alapján vizsgálták meg, hogy egy év alatt különböző területi vetületekben, illetve jogállásonként és ingatlantípusonként hogyan változtak az árak és melyek az aktuálisan kialakult árszintek. Bár árakban is csökkenést várhattunk a pandémia hatására, a teljes tavalyi évet tekintve, éves alapon még drágulást mutatnak a statisztikák. Az idén bevezetett Otthonteremtési Program támogatási elemei látványos pezsgést hoztak, jelentősen tompítva a járvány negatív gazdasági hatásait – több egyéb tényezővel együtt – hozzájárulnak ahhoz, hogy a még egy éve is várt recessziót vélhetően elkerüljük, írja a portfolio.hu.

Az országos lakásár-szint 2020-ban, az előző évihez képest fele olyan mértékben, nagyjából 9,1 százalékkal nőtt a NAV  ingatlanforgalmi adatai alapján.

A 2020-as adatok alapján a legdrágább megyeszékhely immár második éve Debrecen (429 ezer Ft/m2), és ettől alig néhány ezer forinttal lemaradva Székesfehérvár és Veszprém még a dobogósok. A 400 ezer Ft/m2-es limitet még a 2018-ig hagyományosan az első helyen álló Győr lépi át. A sor másik végén változatlanul Salgótarján áll 135 ezer Ft/m2 átlagértékkel.

 

ingatlanlakásár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés