Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt testületi tagjának emléke előtt tisztelgett Nyíregyháza közgyűlése

| 2021. 06. 24. | 12:12:00
Hosszú idő után ismét összeült a testület.
Elhunyt testületi tagjának emléke előtt tisztelgett Nyíregyháza közgyűlése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pandémia miatti hosszú szünet után ismét összeült Nyíregyháza képviselő-testülete. A június 24-én délelőtt 10-kor kezdődött ülésen Kovács Ferenc polgármester a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Lövei Csabára emlékezett. A testület tagjai egyperces néma felállással tisztelegtek az ellenzéki képviselő emléke előtt, majd egy-egy szál virágot helyeztek el ott, ahol korábban a képviselő helye volt a városháza dísztermében.

A testület ezután összefoglaló filmet tekintett meg az eltelt időszak eseményeiről.

Szóbeli kiegészítésében Kovács Ferenc polgármester emlékeztetett a múlt heti bejelentésre, miszerint 53 milliárd forintból bővíti nyíregyházi gyárát a Lego, melyhez a kormányzat 5,8 milliárd forint forrást nyújt. A beruházással 250 új munkahelyet is létrehoznak.

A polgármester elmondta: 62,25 hektár területet vásárolt az önkormányzat a déli ipari park bővítésére, a terület készen áll vállalkozások fogadására.

[Beillesztett cikk: Szijjártó: 53 milliárdból bővíti nyíregyházi gyárát a Lego]

A Nyíregyházi Állatparkban folyik a Jégkorszak című, 6,3 milliárdos beruházásának első ütemének kivitelezése, melyhez további 3,2 milliárdos pluszforrást biztosított a kormány.

A fókák medencéje mögötti területen már folyik a kivitelezés 

Babosi György (Momentum, Szövetségben Nyíregyházáért) az építményadóval kapcsolatban tett javaslatot, ám a város címzetes főjegyzője fogyelmeztetésben részesítette. Babosi György a többi között azt tette még szóvá, hogy az ellenzéki képviselők nem kapnak meghívót a városi eseményekre, átadásokra, avatásokra.

Gondolkozzon az önkormányzat szemével is! - reagált Kovács Ferenc. - Ha önök nem szavaznak meg előterjesztéseket, ha ön a kákán is csomót keres, ne várja, hogy ott legyenek a szalagátvágásokon.

Lengyel Máté, csatlakozva Babosi György felvetéséhez, arányos, egységes, négyzetméter alapú építményadó kivetését javasolta az aránytalanságok megszüntetése érdekében.

10:58

A testület tudomásul vette a két ülés között eltelt időszakról szóló beszámolót.

A közgyűlés napirendjén egyébként közel 40 előterjesztés szerepel.

Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség - szokásához híven rövidfilmmel illusztrálta a 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolót.

Babosi György megköszönte azt a munkát, amit katasztrófavédelem munkatársai, a tűzoltók végeznek. Felidézte azt a friss hírt, hogy ezek az áldozatkész emberek nettó 150-170 ezer forintért végzik a munkájukat. Csatlakozott Halkóné Rudolf Éva, aki megjegyezte: elrettentő a film, de nem baj, hiszen így ismerjük meg leginkább, mit is jelent tűzoltónak lenni.

A katasztrófavédelmi kirendeltség beszámolóját a testület egyhangúlag elfogadta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés