Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Házszámok változnak Nyíregyházán

| 2021. 06. 24. | 13:29:00
Rendbe kell tenni ezt is.
Házszámok változnak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan zajlik Nyíregyházán az utcák házszámozásának felülvizsgálata. A képvielő-testület június 24-i ülésén is egy hosszabb anyagot kaptak erről a képviselők. A feladatot a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai végzik.

Az előterjesztés vitájában szó volt arról, hogy annak mindenki örül, hogy a házszámokat rendbe teszik, de kérdés, a földhivatalnál is folyik-e a frissítés, mert ez is nagyon fontos. Az is felmerült, hogy Budapesten az utca nevét kiírják, alatta pedig jelzik, a következő kereszteződésig hányas számig tart az utca. Lehetne ezt a mintát követni.

A válaszból kiderült: jogszabály írja elő, hogy valamennyi kereszteződésben ki kell tenni az utcaneveket, ha annak hiányáról jelzés érkezik a városüzemeltetéshez, pótolják - hangzott a válasz.

Folyamatosan zajlik az ingatlannyilvántartási átvezetés is, de kis fáziskéséssel - válaszolta még Grósz Péter igazgatási osztályvezető. Hozzátette: amikor megtörténik a közgyűlési jóváhagyás, akkor kapják meg a koordinátákat, így 1-2 hónap csúszásra kell számítani az ingatlannyilvántartásban. A kapcsolat nagyon jó, folyamatos - hangzott el a városházán.

[Beillesztett cikk: Elhunyt testületi tagjának emléke előtt tisztelgett Nyíregyháza közgyűlése]

A testület számos fejlesztési pályázat benyújtásáról is döntött, ezek összességében több miliárdot jelentenek, 100 százalékban támogatottak. Kovács Ferenc üzent az ellenzéknek, hogy ennek örülni kellene, a jelenlegi városvezetés olyan szinvonalon hajt végre fejlesztéseket, amelyek korábban nem voltak, meg sem fogalmazódtak - mondta.

A testület ezek után a polgármester szabadságának ütemezéséről egyhangúlag döntött. Ezzel az ülés nyilvános része véget ért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés