Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszázmillióból fejlesztik a nyíregyházi bölcsődét

| 2021. 06. 22. | 14:59:00
Öt új munkahely is létrejön.
Kétszázmillióból fejlesztik a nyíregyházi bölcsődét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Civis Humán Szociális és Gyermekvédelmi Központ a Széchényi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati kiírás keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a bölcsőde fejlesztésére és ennek keretében két új bölcsődei csoport létesítésére.

A beruházás célja, hogy az intézmény infrastrukturális fejlesztésével, bővítésével javítsa a szolgáltatás színvonalát, csökkentse a Nyíregyházán és a járásban meglévő bölcsődei férőhelyhiányt és hozzájáruljon a kormány által kitűzött célokhoz, vagyis a munkavállalói mobilitás támogatásához, és a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítéséhez. Az új bölcsőde javítja a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférést, valamint a szolgáltatás minőségének fejlesztése által támogatja a kisgyermeket nevelők munkavállalását.

A pályázat keretében két csoporttal nő a bölcsődei férőhelyek száma, ami 28 új férőhelyet jelent. A bővítés mellett megvalósul a meglévő épületrész korszerűsítése is, melynek keretében többek közt talajszondás hőszivattyús fűtés és napelemes rendszer is kialakításra kerül. Ezen felül a kibővített létszámú bölcsődei ellátáshoz elengedhetetlenül szükséges bútorok, játékok, fejlesztő eszközök beszerzése is megtörténik a támogatásból, továbbá az épület helyiségeinek burkolata is megújul részben.

A fejlesztés megvalósítása legalább 5 új munkahelyet teremt.

A komplex fejlesztés eredményeképpen a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés, valamint szolgáltatások minőségi fejlesztése is megvalósul. A projekt keretén belül megvalósuló megújuló energia felhasználása révén (napelemes rendszer, talajszondás hőszivattyú) a beruházás hozzájárul hazánk környezetvédelmi célkitűzéseinek és az EU felé tett vállalásainak teljesüléséhez, vagyis a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

A fejlesztés megvalósulása hozzájárul a felhívás alapvető célkitűzéseihez:

  • a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.
  • továbbfejleszti a kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító intézmények kapacitásait és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét a nők munkaerő-piaci részvételének elősegítése érdekében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés