Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leesik az álla, ha belép Nyíregyházán a Szindbádba

| 2021. 06. 28. | 20:31:00
Nem fog hinni a szemének, hogy ez volt valaha a tiszti klub.
Leesik az álla, ha belép Nyíregyházán a Szindbádba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi tiszti klub mindig is az a hely volt, ahová illett elegánsan betérni. A későbbi Helyőrségi Művelődési Házban lévő étteremben vacsoráztak sokan színház után. Akik most betérnek a "Hemó"-ba, azok rá sem ismernek a korábbi szórakozóhelyre, feltehetően leesik majd az álluk.

Krúdy városában mi más is lenne a neve, mint Szindbád. Mintha nagyobb is volna az épület, pedig hát a hely adott. Nyíregyháza kulturális negyedének legújabb intézménye külső és belső terasszal, kerthelyiséggel rendelkezik, utóbbi egyben pódiumszínpadként is szolgál. Az emeleten színháztörténeti kiállítás is lesz

A földszinti étteremban középen Latinovits Zoltán fotója, a Szindbád című filmből. Az étlapon a levesek között az első fogás úgy kezdődik "tányérhús..."

A kényelmes ülőalkalmatosságokon a város színei köszönnek vissza, a piros és a kék. A hajdani tükörterem emlékét pedig az asztalok között sorakozó tükrök idézik, még táasabbá téve a tert. És találtunk egy zongorát is, ami azt sejteti, visszatér az élőzene az éttermekbe. Ide legalábbis.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés