Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Micsoda éjszaka volt ez, Nyíregyháza!

| 2021. 06. 28. | 13:23:00
Élettel telt meg a belváros.
Micsoda éjszaka volt ez, Nyíregyháza!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Múzeumok Éjszakája még azokat is múzeumba csábítja, akik egyébként nemigen járnak oda. Oka lehet ennek, hogy van valami misztikus abban, hogy a megszokott nyitvatartási időn túl lehet bekukkantani ezekre a helyszínekre, s persze az is, hogy a múzeumi szakemberek nagyon készülnek ezekre az eseményekre. Színvonalas játékokkal, kérdésekkel.

A nyíregyházi kulturális negyedben pedig élvezet volt sétálni, hiszen szinte fényárban úszott a Bessenyei és Benczúr tér a kivilágított épületeknek köszönhetően.

És persze a szépen felújított épületek mellett élvezet is volt elhaladni. 

A Jósa András Múzeumban még olyan helyekre is beengedték a vendégeket, ahová máskor nem feltétlen. Egy idő után pedig már mindenki otthonosan mozgott az emeletek között, vissza-visszatérve az egyes termekbe. Itt az est fénypontja a még mindig nagyon népszerű Polip együttes koncertje volt a múzeum udvarán.

A Kállay-házban nemrég nyílt, Rodolfo ereklyéiből berendezett kiállítást erre a időre. A világhírű bűvész emlékét idéző kiállítás július végéig látogatható a Bessenyei téren nemrég átadott épületben. Ittt a meglepetés a kenyérlángos volt, amit a ház udvarán sütöttek.

Százak zarándokoltak el a víztoronyig, hogy annak ablakaiból, a magasból szemlélhessék meg szeretett városukat. A vízügyi igazgatóság gyűjteménye volt a negyedik helyszín, ahová hívogatták a látogatókat, akik közül többen nem is tudták, hogy ilyen értékes anyag van ebben a városban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés