Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás Nyíregyházán - megvan a tettes

| 2021. 06. 03. | 14:46:00
A pénzszállító még a munkatársa éberségét is kijátszotta.
Rablás Nyíregyházán - megvan a tettes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megalapozott gyanú szerint közel 15 millió forintot vett el a rábízott összegből egy pénzszállító cég alkalmazottja, majd azt állította, hogy ismeretlen személyek kirabolták - közölte a Szabolcsihírrel Martossy György címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész mb. főügyész.

[Beillesztett cikk: Megtámadtak egy pénzszállítót Nyíregyházán + FRISSÍTVE]

Május 28-án bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi lakótelepen kirabolták a bankautomatát feltöltő pénzszállítót, és közel 15 millió forintot vittek el az ismeretlen elkövetők.

A rablás miatt elrendelt nyomozást a rendőrség nagy erőkkel végezte, és rövid időn belül bizonyítékokat szerzett arról, hogy valójában nem rablás történt, hanem a pénzszállító cég alkalmazottja tulajdonította el a rábízott pénzt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi feladata az volt, hogy pénzkiadó automatákat töltsön fel Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A fenti napon eddig ismeretlen körülmények között

a pénzszállító gépkocsi trezorjában magához vette a nyíregyházi bankautomata feltöltésére szánt közel 15 millió forintot, majd azt napközben ismeretlen helyen elrejtette.

A férfi jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítható megalapozottan.

Figyelemmel arra, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszában van, további bizonyítékokat kell beszerezni, ezért feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábon meghiúsítaná a bizonyítást, mert összebeszélne a tanúkkal, esetleges bűntársaival. Erre tekintettel a Nyíregyházi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra rendelje el a gyanúsított letartóztatását.

Az indítványról a nyomozás bíró 2021. június 4. napján dönt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés