Roncsautók Nyíregyházán - elfogyott a türelem

Szabolcsihír

2021.06.02. 11:27

Roncsautók Nyíregyházán - elfogyott a türelem
A kép illusztráció

Akciót indít a közterület-felügyelet, a lakosság segítségét is kéri.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyelete június 7-11. között akciót tart, melynek célja a város közterületein tárolt hulladékká vált járművek felderítése, és intézkedés annak érdekében, hogy az ilyen járműveket a közterületről mielőbb eltávolítsák.

Arra kérik a tulajdonosokat, akiknek gépjárműve hatósági jelzéssel rendelkezik, de műszaki engedélye lejárt és gépkocsit közterületen tárolja,

szerezzen be közterület-bérleti szerződést a közterület kezelőjétől, melyet egyszer 15 napra kaphat, járművét műszakiztassa le, vagy magánterületen helyezze el.

Aki ezeket elmulasztja, azzal szemben a felügyelet a közösségi együttélés szabályainak megszegése miatt közigazgatási, hatósági eljárást kezdeményez.

Azon gépjárművek esetében, amelyek nem rendelkeznek hatósági jelzéssel, a gépjármű szélvédőjén elhelyezett jegyzőkönyvvel felszólítják az üzembentartót, hogy 10 napon belül szállítsa el a gépkocsit, helyezze forgalomba, vagy egyszer 15 napra kössön rá közterület-bérleti szerződést.

Tíz nap után a közterületen jogszerűtlenül tárolt gépkocsit a felügyelet elszállíttatja.

A Közterület-felügyelet kéri: akik, ha környezetükben tudnak ilyen gépjárműről, tegyenek bejelentést a 0642/414-118-as éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszámon, vagy a kozterulet.felugyelet@nyiregyhaza.hu e-mail címen.

Hirdetés

Szóljon hozzá!