Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számos épület üzemeltetése lesz olcsóbb Nyíregyházán

| 2021. 06. 08. | 20:45:00
Ez egyben a környezetvédelem szempontjából is fontos.
Számos épület üzemeltetése lesz olcsóbb Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaságfejlesztés, színvonalas munkahelyteremtés – ehhez az infrastruktúra és az egyéb adottságok is megvannak Nyíregyházán - mondta sajtótájékoztatóján június 8-án Kovács Ferenc.

A polgármester kiemelte: ahhoz, hogy fiatalok telepedjenek le, maradjanak a megyeszékhelyen, fontos, milyenek a bölcsődék, óvodák, az út, tömegközeledés, vannak-e bicikliutak. Nyíregyházán mindez rendelkezésre áll, az óvodákat, bölcsődéket felújították. És az összes orovosi rendelőt is felújították a városban.

[Beillesztett cikk: Nyíregyháza a pandémia ellenére is rohamos fejlődést produkált]

A tervekben szerepel a régi 4-es út felújítása, ehhez azonban előbb átvennék a Közúttól a 4-est. Az ipari park bővítéséhez 56 hektárt vásárolt a város. Már korábban megvette volna, csakhogy a korábbi városvezetés a C+C-vel opciós szerződést kötött. Ez tavaly járt le, s akkpor azonnal megvette a területet az önkormányzat.

Számos díja mellett több olyan elismerés is érte Nyíregyházát, amelyre maga a polgármester sem számított.

  • A Financial Times a világ öt feltörekvő városa közé sorolta harmadikként Nyíregyházát.
  • Szombathely után a szabolcsi megyeszékhely a második legboldogabb város.
  • 15 városból Nyíregyháza az első helyen szerepel a gazdasági turizmus ranglistáján.

A biztonságos közlekedést szolgálják azok a zebrák is, amelyek eleinte még "csak" pirosak voltak – ilyen létesült 2011-ben a Kodály iskolánál – polgármesteri keretből, mára viszont már számos okoszebra védi a gyalogosokat, figyelmezteti messziről fényjeleivel az autósokat.

Környezetvédelem

Az energetikai korszerűsítés említésekor általában a rezsiköltségek csökkentését említjük, miközben nagyon komoly környezetkímélő hatása is van - figyelmeztetett a polgármester. Nyíregyházán TOP-os forrásból több épület energetikai korszerűsítése is megvalósul idén: a Bessenyei tér 3-4. alatti bérlakások, a Vécsey-köz 4. szám alatti önkormányzati épület, a Kodály iskola, a Wesselényi Miklós Szakgimnázium Szakközépiskola, Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Városmajori és Borbányai Művelődési Ház, Inczédy György Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Idén év végére pedig elkészül a Csaló közi nyugdíjasház energetikai korszerűsítése is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés