Hirdetés

Szeret nyomozni? Kriminalisztikai kiállítással készül Nyíregyháza

| 2021. 06. 24. | 10:30:00
Számos élményt kínál a Múzeumok éjszakája.
Szeret nyomozni? Kriminalisztikai kiállítással készül Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kriminalisztikai kiállítással, rendőrségi bemutatóval, illetve a híres bűvész, Rodolfo életét és trükkjeit bemutató eladásokkal várják a közönséget június 26-án, szombaton a Múzeumok éjszakáján a városi múzeumban és a Kállay Gyűjteményben Nyíregyházán.

A délután kezdődő programsorozat egyik legérdekesebb részének a nyírségi megyeszékhely és Szabolcs-Szatmár-Bereg kriminalisztikai történetét bemutató tárlat ígérkezik

– olvasható a Jósa András Múzeum honlapján. A szervezők a 18. század közepétől a második világháború kezdetéig tartó időszak helyi- és országos sajtó bűnügyeit elevenítik fel: a látogatók megismerkedhetnek a korabeli rendőrségi nyomozási módszerekkel és a városi elődök életének árnyaltabb oldalaival. A Kállay Gyűjtemény a Vigyázat, csalok című kiállítása Rodolfónak állít emléket, a híres bűvész személye és trükkjei archív fotó- és videofelvételeken elevenednek meg a közönség előtt. A bűvészbemutató mellett a gyerekeket nagyméretű játékok várják. A múzeumi programrészben rendőrségi és tűzzsonglőr bemutatók, interaktív nyomozós játék, antropológiai előadások, Dumaszínház és zenei koncertek egyaránt szerepelnek.

Hirdetés