Újabb épület szépül meg Nyíregyháza központjában

Facebook/Szabolcsihír

2021.06.18. 13:05

Újabb épület szépül meg Nyíregyháza központjában
Fotó: Facebook

Olcsóbb lesz az üzemeltetés.

Hirdetés

Hirdetés

A Benczúr és Bessenyei tér, valamint a két téren álló épületek sorra újultak, újulnak meg az utóbbi években Nyíregyházán. A belvárosnak ezt a részét Kovács Ferenc polgármester következetesen kulturális negyednek hívja, ami egyre inkább átmegy a köztudatba is.

A zöldfelületeket és műemlékeket követően jelenleg egy önkormányzati tulajdonú épület van soron: folyik a Bessenyei tér 3-4. szám alatti bérlakások energetikai korszerűsítése, pályázaton nyert, 100 százalékos  támogatásból - írta közösségi oldalán a városvezető. Hozzátette:

a beruházás elsődleges célja itt is (csakúgy, mint a programban ezzel párhuzamosan a város több pontján) az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése, védve környezetünket, mely a városvezetés zöld stratégiájának újabb jele. A tető hő- és vízszigetelése mellett megtörténik valamennyi nyílászáró cseréje.

Ami a homlokzatot illeti: az épületen található mészkőburkolat jelentős műszaki és esztétikai értéket képvisel, ezért a bontása és tisztítása utáni alászigetelését követően visszahelyezik a szakemberek. A munkálatok várhatóan őszre fejeződnek be - tette hozzá Kovács Ferenc.

 

NyíregyházaBessenyei tér

Hirdetés

Szóljon hozzá!