Verte és harapdálta is élettársa kisgyermekét egy férfi

birosag.hu

2021.06.25. 09:29

Verte és harapdálta is élettársa kisgyermekét egy férfi
A kép illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság az anyát is letartóztatta.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 24-én a kiskorú veszélyeztetésének bűntette és testi sértés bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte V.Cs. elsőrendű és B.Sz. másodrendű gyanúsítottak letartóztatását.

Az élettársak közösen nevelik a nő előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét. Együttélésük során a férfi rendszeresen bántalmazta élettársa kiskorú gyermekét: vesszővel, szíjjal ütötte a gyermeket testszerte, harapdálta, melynek következtében a gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Június 21-én délután a gyanúsítottak egy játszótérre vitték a gyermeket. Mikor rövid idő elteltével a gyermek onnan haza akart menni, az édesanyja maradásra szólította fel, majd tenyérrel arcon ütötte. Az ütéstől a gyermek beesett a játszótéren lévő csúszda alá, és sírni kezdett. Ezután a nevelőapja is pofon vágta, amitől a gyermek beütötte fejét egy vascsőbe, és eszméletét vesztette.

Ekkor a gyanúsítottak megijedtek, a férfi felkapta a gyermeket és a közelben lévő házukig futott vele, majd hívták a mentőket.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű. A férfi idén februárban szabadult, az asszonyt pedig korábban szintén kiskorú veszélyeztetése miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén megnehezítenék a bizonyítást azáltal, hogy a büntetőeljárásban résztvevő tanúkat megfélemlítenék vagy jogellenesen befolyásolnák, illetve megpróbálnának elszökni vagy elrejtőzni a hatóság elől, valamint újabb bűncselekményt követnének el, ezért elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

kiskorú veszélyeztetése

Hirdetés

Szóljon hozzá!