Akár két évet is kaphat a rendőrség előtt üvöltöző garázda

Szabolcsihír

2021.07.23. 16:59

Akár két évet is kaphat a rendőrség előtt üvöltöző garázda
A kép illusztráció

Azt se vette észre, hogy rendőrök előtt hőbörög.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást azzal a 30 éves nyíregyházi férfival szemben, aki idén májusban a rendőrfőkapitányság épülete előtt kiabált, és eközben több autót is megrugdosott - közölte Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A férfi május közepén, a délelőtti órákban Nyíregyháza belvárosában, a főkapitányság előtt parkolt le. Mivel nem működött az e-mail címe, ezen felidegesítette magát, és magából kikelve ordibált az utcán, majd a saját gépkocsijának az ajtaját is megrángatta.

A hangoskodásra figyelt fel az épületben dolgozó, egyik rendőr, aki kinézve az ablakon azt tapasztalta, hogy a férfi kolléganője parkoló autóját, majd a az ő autóját is rugdosni kezdi. Ekkor értesítették a járőröket, akiknek a garázda férfit sikerült a közelben elfogni.

Szerencsére a járműveknek egy kis sárfelkenődésen kívül nagyobb baja nem lett.

A gyanúsított közterületen olyan agresszív magatartást tanúsított, amely alkalmas volt a megbotránkoztatásra és riadalomkeltésére, ezért magatartása garázdaságnak minősül, mely bűncselekményért akár 2 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés