Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy munka kezdődhet a nyíregyházi Szent István és a Szarvas utcákban

| 2021. 07. 14. | 15:20:00
Felújítanák az útburkolatot.
Nagy munka kezdődhet a nyíregyházi Szent István és a Szarvas utcákban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat kivitelezőt keres a Szent István és a Szarvas utcák útburkolatának felújítására. A július 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint a beruházással érintett útszakaszok mentén az egybefüggő járdaszakaszok hiányzó szakaszainak kiépítése, és a meglévő járdaszakaszokkal együttes akadálymentesítése szintén megvalósul.

Okoszenbrákat és kerékpáros átvezetéseket hoznak létre ott, ahol ezt a forgalomnagyság, valamint a helyi körülmények indokolják. 

A tervezéskor elsődleges szempont a közlekedésbiztonság, ezért a meglévő csatlakozó utak forgalmi rendje is felülvizsgálandó. A felújítandó szakasz az András utca és a 4-es számú főút között helyezkedik el, amelynek hossza 535,24 folyóméter. A Szent István utca burkolatának állapota rossz minőségű, sok helyen kátyúkkal szabdalt, nagy felületeken hálós repedések és felületi javítások találhatóak.

A Szarvas utcán kiépítik az egybefüggő járdaszakaszok hiányzó szakaszait, és akadálymentesítenek. A Szarvas utca Nyíregyháza egyik jelentős gyűjtőútja, amely a Széchenyi és a Móricz Zsigmond utcák között helyezkedik el. A tervezési feladat szerint a Szarvas utca felújításához tartozik az Országzászló tér felújítása a Zrínyi utcai csatlakozástól az Arany János úti körforgalomig. A felújítandó szakasz hossza 569,56 folyóméter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés