Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz-tíz év a kegyetlen nyíregyházi férfiaknak

| 2021. 07. 16. | 14:11:00
Egyikük apját kínozták.
Tíz-tíz év a kegyetlen nyíregyházi férfiaknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék július 16-án emberölés bűntettének kísérlete, személyi szabadság megsértésének bűntette, kifosztás bűntette, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete és okirattal visszaélés vétsége miatt

elsőrendű M.L.Z. és másodrendű B.Zs. vádlottakat 10-10 év börtönbüntetésre és 10-10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlottak 2020 februárjától közös háztartásban éltek az elsőrendű vádlott édesapjával egy nyíregyházi lakásban. Az elsőrendű vádlott és édesapja között mindig is rendszeresek voltak a veszekedések.

2020. május 22-én az esti órákban a vádlottak együtt italoztak: apa és fia ismét összeveszett. M.L.Z.  életveszélyesen megfenyegette, majd ököllel több esetben megütötte édesapját, aki az ütésektől a földre esett. A fiú B.Zs. segítségével az ágyra ültette a sértettet, majd egy pulóverrel megkötözték. A férfi próbált védekezni, de a fia ismét megütötte, majd egy késsel megszúrta.

A vádlottak ruhadarabokkal próbálták megfojtani a sértettet, de ez nem sikerült. Végül rázárták a szoba ajtaját, és magára hagyták. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlottak elvették a sértett mobiltelefonját, irattárcáját, kulcscsomóját és bankkártyáját is azért, hogy Ausztriába szökjenek. Nyíregyházáról vonattal indultak el Budapestre, a rendőrség a Keleti pályaudvaron elfogta őket.

A bíróság július 12-én tartott előkészítő ülést az ügyben – mindkét vádlott beismerő nyilatkozatot tett és lemondott a tárgyalás jogáról. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés