Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több hallgatót vettek fel a Nyíregyházi Egyetemre 

| 2021. 07. 23. | 18:37:00
Érdekesség: gyógy- és fűszernövény felsőoktatási szakképzést indítanak államilag finanszírozott formában
Több hallgatót vettek fel a Nyíregyházi Egyetemre 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nőtt a Nyíregyházi Egyetem népszerűsége. A pandémia okozta erőteljesebb online felvételi kampány sikeres volt. A tavalyi évhez képest csaknem 25 százalékkal több hallgató kezdheti meg tanulmányait a felsőoktatási intézményben. Az általános felvételi eljárás során 869 hallgatót vettek fel, de még várható, hogy ez a szám emelkedik, hiszen még lehet jelentkezni pótfelvételi eljárásban több képzési területen államilag finanszírozott formában. A szakirányú továbbképzési szakokra is még most indul a jelentkezés - áll a felsőoktatási intézmény Szabolcsihírnejk küldött közelményében. 

A felvett hallgatók közül 750-en állami ösztöndíjas formában kezdhetik meg a tanulmányaikat. A levelező tagozatra felvett hallgatók száma 471 fő, a nappali tagozaton pedig 398-an fognak tanulni. A képzéseket illetően 23 alapképzési, 5 felsőoktatási szakképzési és 3 mesterképzési szakot indít az egyetem. 

Az alapszakok voltak a legkeresettebbek, itt mutatkozott a legnagyobb létszámemelkedés. A népszerűségi sorrend a következő:

gazdálkodási és menedzsment, óvodapedagógus, programtervező informatikus, mezőgazdasági mérnöki, valamint repülőmérnöki szak.

Az osztatlan tanári szakok közül a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára, az angol nyelv és kultúra tanára, a testnevelő tanár, valamint a rajz- és vizuáliskultúra-tanár volt a legkeresettebb. De sokan érdeklődtek a tanító, és csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok iránt is.  

Ebben az évben újraindítják az angol nyelvű szakokat. Két nyelvi előkészítőt (magyar, mint idegen nyelv, és angol nyelvi előkészítő) indítunk külföldiek számára.

Újdonság, hogy gyógy- és fűszernövény felsőoktatási szakképzést indítanak államilag finanszírozott formában, melyet pótfelvételi eljárásban fogunk hirdetni. Új szakirányú továbbképzési szakjaink Repülési specialista, Repülési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakok. Az idén indul először a mérnökinformatikus alapszak. 

Ettől az évtől kezdve - felhasználva a digitális oktatás előnyeit és tapasztalatait - a szakirányú továbbképzéseket hibrid formában kívánják indítani, ami azt jelenti, hogy az előadások online, a szemináriumok pedig személyes jelenléti formában fognak történni.  

Ettől az évtől kezdve nagyobb lehetőség lesz Erasmus programban külföldre utazni.

A pótfelvételi eljárásban 2021. július 29-e és augusztus 8-a között lehet a jelentkezést benyújtani, a ponthatárok közzétételére augusztus 27-én kerül. Érdemes alaposan tájékozódni a www.felvi.hu honlapon, ugyanis több szakon államilag finanszírozott képzési formára is lehet jelentkezni. Már fogadja az intézmény a jelentkezéseket, az indítandó szakokról az intézmény honlapján, a www.nye.hu oldalon lehet tájékozódni. A jelentkezési határidő: 2021. augusztus 30. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés