Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dőltek a jelzőtáblák a részeg, nyíregyházi sofőr nyomában

| 2021. 09. 04. | 12:39:00
Majd áthajtott a piroson...
Dőltek a jelzőtáblák a részeg, nyíregyházi sofőr nyomában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy nyíregyházi férfivel szemben, aki idén májusban, miután súlyos fokú ittassága miatt több jelzőtáblát is ködöntött, a Rákóczi utca és a Mező utca kereszteződésében okozott balesetet.

A vádirat lényege szerint az 52 éves férfi idén májusban, a délelőtt folyamán nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd autóba ült, és elindult a belváros irányába - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

Mikor a Moszkva utcáról a Rákóczi utcára kanyarodott, ittassága miatt felhajtott a füves útpadkára, és ott métereken keresztül haladva több jelzőtáblát is kidöntött, majd megállás nélkül tovább közlekedett a körút felé.

Az autószalon kerítésének lökte

A kereszteződében a jelzőlámpa piros jelzése ellenére behajtott az útkereszteződésbe, és ott összeütközött egy szabályosan, zöld jelzésen áthaladó gépjárművel. Az ütközés következtében a vétlen gépjármű az autószalon kerítésének, míg a vétkes sofőr az út túloldalán álló ház falának ütközött.

A vádlott súlyos fokú ittas állapoban volt, emiatt több KRESZ szabályt is megszegett, és okozott anyagi kárral járó balesetet.

Az ügyész vele szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés