Nyíregyháza majdnem a legolcsóbb megyeszékhely

MTI

2021.09.22. 13:21

Nyíregyháza majdnem a legolcsóbb megyeszékhely
(Fotó: illusztráció)

Székesfehérvár, Debrecen, Veszprém - ez a képzeletbeli dobogó.

Hirdetés

Hirdetés

A megyei jogú városokban 37 újlakásprojekt indult el idén a harmadik negyedévben, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte az Otthon Centrum szerdán. A közleményben Soóki-Tóth Gábor, az ingatlanközvetítő hálózat elemzési vezetője kifejtette, mindez azt mutatja, hogy az ingatlanpiac úrrá lett a munkaerőhiány és a járványügyi korlátozó intézkedések miatti nehézségeken. Ugyanakkor megjegyezték, a projektszámok mellett az árak is emelkedtek: egy újépítésű ingatlan négyzetméterára a megyeszékhelyeken átlagosan 694 ezer forint,

12,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi átlagárnál.

A megyeszékhelyek kínálati átlagára széles skálán mozog, a legdrágább Székesfehérvár, a városban mért 892 ezer forintos átlagos négyzetméterár először magasabb, mint a sokáig élen álló Debrecené, ahol ez az érték most 873 ezer forint, míg a dobogó harmadik fokán Veszprém áll 781 ezer forintos fajlagos árral. A legdrágább projektet tekintve azonban már Debrecené az elsőség, az 1,5 millió forintos fajlagos kínálati ár a legmagasabb a megyeszékhelyek között, és az öt legdrágább projekt közül négy ugyancsak a városban található.

A legalacsonyabb négyzetméter Hódmezváráshelyen van, átlag 438 ezer forinttal, ezután Nyíregyháza következik 508 ezer, és Eger 513 ezer forinttal. A legolcsóbb lakóprojekt Zalaegerszegen épül 350 ezer forintos kínálati négyzetméterárral - olvasható az Otthon Centrum közleményében.

ingatlanépítkezéslakásár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés