Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fontos fizetési határidőre figyelmeztetnek Nyíregyházán

| 2021. 09. 06. | 17:11:00
A város fejlődését, működtetését szolgálja a pénz.
Fontos fizetési határidőre figyelmeztetnek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A helyi adózásban már megszokott szeptemberi fizetési határidő közeleg - hívta fel a figyelmet Kása Brigitta nyíregyházi aljegyző. A polgármesteri hivatal adóosztálya már kiküldte azt a több mint 23 ezer értesítést az adózóknak., amely a folyószámla egyenlegüket tartalmazza az idén augusztus 13-ig beérkezett befizetések figyelembevételével.

Még pótlékmentesen

Az értesítőben feltüntették az adózó elmaradt tartozását és a 2021. II. félévre esedékes helyi adók (második félévi építményadó, helyi iparűzési adóelőleg második részlete). A II. félévre esedékes adók befizetési határideje szeptember 15-e, eddig az időpontig fizethető meg pótlékmentesen az esedékes helyi adó. Az adó megfizethető az elektronikus önkormányzati portálon keresztül elektronikusan, pénzforgalmi számláról átutalással, továbbá a magánszemélyek továbbra is fizethetnek az értesítőhöz csatolt csekken. A kizárólag magánszemélyek részére küldött csekk ún. ICsekk applikációval is biztosít fizetési lehetőséget, mivel QR kódot tartalmaz, így a fizetés egyszerűbben, postai sorban állás nélkül megtörténhet.

Vagy késedelmi kamattal

Az aljegyző felhívta a figyelmet a fizetési határidő betartására, mivel a fizetési határidő után késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve nem fizetés esetén végrehajtási eljárást is kezdeményezhet az adóhatóság a tartozókkal szemben. A város fejlődése, működőképessége megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos az adóbevétel. A hivatal adóosztálya felkészült az adózók fogadására az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés