Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lesz pénz az idősek karácsonyi csomagjára Nyíregyházán

| 2021. 09. 30. | 12:11:00
A nyári szünet után szeptember utolsó csütörtökén ült össze a város képviselő-testülete.
Lesz pénz az idősek karácsonyi csomagjára Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legutóbbi - júniusi - közgyűlés óta eltelt időszak eseményeinek áttekintésével vette kezdetét Nyíregyháza képviselő-testületének ülése szeptember 30-án. A testület napirendjén közel 30 előterjesztés szerepel.

A polgármester szóbeli kiegészítése után következtek a kérdések.

50 milliárd forint támogatást kap Nyíregyháza - mely szempontok voltak, amelyeknek köszönhetően ezt a kiemelt támogatást kapta a város? - kérdezte Hámoriné Rudolf Éva, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

Kovács Ferenc válaszában kitért arra: a mi megyénk is jól szerepelt a TOP-források felhasználásában. "Elismerte a kormány azt a munkát, amit az elmúlt évben elvégeztünk. Nem adtunk vissza forrást, minden pályázatot megvalósítottunk." Jelezte: novemberre várhatók az új pályázatok, felkészült az önkormányzat arra, hogy novemberben és decemberben pályázatokat nyújtson be.

Kiemelt támogatás

Valóban kiemelt támogatás ez Nyíregyházának - tette hozzá a polgármester, aki megemlítette, Debrecen 41 milliárd forint támogatásban részesült.

Babosi György (Momentum) arról érdeklődött, az év hátralévő 3 hónapjában mikor várható közgyűlés. Kovács Ferenc arról tájékoztatta: a kormány meghosszabbította a veszélyhelyzetet év végéig. Ha a járvány nem súlyosbodik, azt tervezik, közgyűlést tartanak, ha nem sikerül, akkor az ellenzéki frakcióval is konzultációt tartva hoz döntéseket, minden informáciiót megoszt a képviselőkkel.

Karácsony

Az adventi időszakkal kapcsolatban is érkeztek kérdések, Ulrich Attila alpolgármester elmondta: lesz mindenki karácsonyfája a Kossuth téren, és úgy készülnek, a korábban megszokott adventi programokat is megtartják. Jászai Menyhért alpolgármester a karácsonyi csomagokról szólva elmondta: a város költségvetése lehetővé teszi, hogy a város idős lakói idén is ajándékcsomagokat kapjanak karácsonyra.

Marad a Telekom

A testület egyhangúlag döntött a következő előterjesztésekről, határozatlan időre meghosszabbította a testület a START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötött szerződést, a Magyar Telekommal kötött bérleti szerződést pedig két évvel, 2023. szeptember 30-ig hosszabbította meg. A Telekom a Metropol üzletházban bérel 1850 négyzetméternyi területet, melynek bérleti díja: 12.344.123,- Ft/negyedév+áfa. A képviselő-testület a szerződésben lehetőséget ad a Telekomnak a bérlet további két évvel történő meghosszabbítására.

Sorra fogadta el a testület a napirendjén lévő előterjesztéseket, majd befejezte a nyilvános ülést. A fontosabb napirendi pontokról külön cikkben tudósítottunk.

Zárt ülés

A képviselő-testület nem sokkal 12 óra előtt befejezte a nyilvános ülését, ezután zárt ajtók mögött folytatta a munkát.

Frissítés: zárt ülésen újabb öt évre Kirják Róbertet bízta meg a közgyűlés a Móricz Zsigmond Színház igazgatói teendőinek ellátásával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés