Oltatlanok is kaphattak védettségi igazolványt egy szabolcsi háziorvostól

Szabolcsihír

2021.09.17. 13:15

Oltatlanok is kaphattak védettségi igazolványt egy szabolcsi háziorvostól
Folyik a nyomozás, kik kap

A rendőrség nyomozást indított az egyik háziorvos ellen.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 71 éves háziorvos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A nyomozás adatai szerint a háziorvos előzetes egyeztetést követően segített olyan személyeknek védettségi igazolványhoz jutni, akik nem akarták beoltatni magukat COVID ellen. A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

A szabolcsi nyomozók szeptember 15-én az orvost rendelőjében elfogták és védettségi igazolással való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. Azokat a személyeket, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz a rendőrök felbújtóként gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrségi hírben nem szerepel településnév, de Szabolcsihír.hu információi szerint egy tiszavasvári háziorvos ellen folyik eljárás. Ezzel kapcsolatos, korábbi kérdésünkre konkrétan nem válaszolt a rendőrségi sajtóügyelet, de nem is cáfolta azt. Úgy tudjuk, a háziorvos egyébként továbbra is rendel a városban.

védettségi igazolvány

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés