Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 250 kamera pásztázhatja Nyíregyháza közterületeit

| 2021. 09. 30. | 12:55:00
Újabbak telepítéséről döntöttek.
Több mint 250 kamera pásztázhatja Nyíregyháza közterületeit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb 32 kamera telepítéséről döntött Nyíregyháza képviselő-testülete szeptember 30-i ülésén - ellenszavazat nélkül fogadták el az előterjesztést a jelenlévők.

[Beillesztett cikk: Lesz pénz az idősek karácsonyi csomagjára Nyíregyházán]

A közbiztonság további erősítését szolgálják a kamerák - mondta Kovács Ferenc polgármester, aki azt is jelezte: az utóbbi 8-9 évben jelentős mértékben javult a város közbiztonsága. Jelezte: ehhez a forrást a város idei költségvetésben biztosították.

Közbiztonság

Tormássi Géza (Fidesz-KDNP), a városüzemeltetési bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy 2002-ben és 2008-ban telepítették a városban az első kamerákat, jelenleg több mint 220 kamera figyel a rendre a közterületeken, segítve a közterület-felügyelet munkáját is.

Jeszenszki András, az ellenzék frakcióvezetője javasolta, a Szarvas utca és a Dohány utca térségében is tegyék lehetővé kamerák telepítését.

Kovács Ferenc úgy reagált: minden jelzést figyelembe vesznek, akár képviselőktől, akár a lakosságtól érkeznek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az elenzék a költségvetést - melyben a kamerák telepítése is szerepel - nem fogadta el.

Jeszenszki András erre úgy reagált, a költségvetés szavazásakor 11 év alatt az ellenzéktől mindössze egy módosító indítványt fogadott el a testület.

A testület rövid vita után egyhangúla elfogadta az újabb 32 kamera telepítéséről szóló előterjesztést, melyben azok helyről is döntöttek. Korábbi cikkünkben ez letölthető formátumban olvasható

[Beillesztett cikk: Újabb kamerák figyelnek Nyíregyházán]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés