Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek a Nyíregyháza belvárosában kukrival támadó apára

| 2021. 09. 02. | 19:17:00
Sokak szeme láttára zajlott a tömegverekedés, melynek majdnem tragikus vége lett.
Vádat emeltek a Nyíregyháza belvárosában kukrival támadó apára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal az apával szemben, aki egy 30 centiméteres ívelt pengéjű késsel támadt a fiát korábban bántalmazó fiatal férfire, aki egyébként maga is több emberrel verekedett az este folyamán - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A vádirat lényege szerint a vádlott gyermekei, és a későbbi sértett 2019 augusztusában, Nyíregyháza belvárosában szórakoztak barátaikkal. Hajnalban a vádlott két fia távozott a szórakozóhelyről, azonban őket követte a velük rossz viszonyban lévő fiatal férfi, és a Szent István utcán az egyik fiút többször megütötte.

Az apa hívta a rendőrséget

Látta ezt a bántalmazott fiú testvére, aki telefonon tájékoztatta az édesapjukat, aki személygépkocsival azonnal a helyszínre ment, közben telefonon rendőri segítséget kért. A rendőrségnél azonban hamarabb a Zrinyi Ilona utcára ért, a gépjárműből magához vett egy 30 cm pengehosszúságú, ívelt pengéjű kést, egy ún. „kukrit", és azzal a fia támadójához ment, aki ekkor egy másik fiatalemberrel dulakodott.

Hamarabb ért oda...

A vádlott beleavatkozott a lökdösődésbe, kölcsönösen ütötték, rúgták egymást, majd a vádlott a kukrit a feje fölé emelte, és azzal a fia bántalmazójának nyaka felé sújtott, ám a kés - a sértett védekezésre maga elé emelt - bal kezét érte, nyílt kéztőcsonttörést okozva. Csupán a véletlenen múlt, hogy a sértett kezén olyan eret nem ért az eszköz, amely életveszéllyel járt volna.

A főügyészség az apát életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a sérült fiút pedig garázdaság bűntettével vádolja az utcán tanúsított, megbotránkozásra alkalmas viselkedése miatt.

Az ügy a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés