Hirdetés

A birkózósport helyi vezetőit és sportolóit díjazták Nyíregyházán

MTI

2021.10.12. 16:49

A birkózósport helyi vezetőit és sportolóit díjazták Nyíregyházán

Ajándékokat, elismeréseket vettek át.

Hirdetés

Hirdetés

Elismeréseket, díjakat és ajándékokat vettek át a helyi birkózósport vezetői, támogatói és sportolói a Magyar Birkózó Szövetség megalakulásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen október 12-én Nyíregyházán. A városházán tartott eseményen Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a szövetség volt szakmai alelnöke, elnökségi tag felidézte, a sportág 1921-ben vált le az atlétikai szövetségről és alakította meg saját, független szövetségét, az azóta eltelt időszakban pedig húsz olimpiai bajnoki címet nyert.

A magyar birkózás 2021-es éve szerencsés volt, a tokiói olimpián egy arany- és egy ezüstérmet, valamint ötödik helyezéseket szerzett, néhány nappal ezelőtt pedig a világbajnokságon Szőke Alex révén ismét ezüst, illetve több ötödik helyezés született.

Komáromi Tibor elmondta, amennyire szerencsétlen volt a világban a koronavírus-helyzet, annyira volt ez az időszak a birkózás sportágának nagyon sikeres éve. "A sportág megmutatta, hogy van erő benne, de csak addig létezik, amíg vannak olyan elkötelezett emberek, akik összeterelik a gyerekeket, beszélnek a szülőkkel és lecsábítják őket edzésre" – utalt Komáromi Tibor Pocsai Istvánra, az alapításának tizedik jubileumát ünneplő Nyírsport SE elnökére. A szövetség volt alelnöke tolmácsolta a szervezet üdvözletét és köszönetét a szülők, a gyerekek, a helyi sportszervezet és a település vezetői felé arra kérve őket, hogy továbbra is támogassák ezt a sportágat.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntőjében arról szólt, a birkózás jó állóképesség és fizikai erőlét mellett technikai tudást és gyors gondolkodást igényel. Hozzátette, az idejüket erre áldozó gyerekek számára természetesen fontos a sport és az ezzel együtt járó edzések és versenyek, de ebben a sportban is sokat számít a lexikális tudás, azaz az agynak a gyorsasága.
Nyíregyházabirkózás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés