Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi és kisvárdai civileket támogat a MOL

| 2021. 10. 26. | 17:42:00
Pénz fejlesztő foglalkozásokra és táborokra.
Nyíregyházi és kisvárdai civileket támogat a MOL
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összesen 35 szervezet tud évközi élmény- és művészetterápiás fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli-  és évközi táborokat megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben. A művészeti, mese- és drámapedagógia mellett egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz a speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma, de van olyan szervezet, amely fal- és sziklamászással vagy a természeti kihívásokkal való megküzdéssel segíti és támogatja a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megvalósuló foglalkozásokra két szervezet: a nyíregyházi Nyírségi Diabéteszes Gyermekekért és Fiatalokért Egyesület és a kisvárdai Utolérlek Alapítvány a Koraszülött és Eltérő Fejlődésű Gyermekekért pályázott sikerrel.

Nyírségi Diabéteszes Gyermekekért és Fiatalokért Egyesület, Nyíregyháza

Főzőklub és főzőverseny cukorbeteg fiatalok számára

A különleges kezdeményezés négy alkalmas főzőklub, valamint őszi és tavaszi főzőverseny megvalósításával segíti a cukorbeteg fiatalok egészséges táplálkozási szokásainak kialakítását. Mivel az érintett gyermekeknek folyamatosan figyelniük kell a tudatos étkezésre, a bevitt szénhidrát mennyiség számontartására, a hiánypótló alkalmakon játékos keretek között, kortárs közösségben észrevétlenül sajátíthatják el a szükséges konyhai ismereteket.

Utolérlek Alapítvány a Koraszülött és Eltérő Fejlődésű Gyermekekért, Kisvárda

Zeneterápia és szülőcsoport a kisvárdai Csigaházban

Az alapítvány autizmussal élő, illetve halmozottan sérült gyermekek fejlesztését segíti zeneterápiás foglalkozásokkal és az érintett szülőknek támogatást nyújtó csoportokkal. A terápia tudatosan tervezett folyamatában a zenehallgatás, valamint a saját zenélés és ritmusképzés együttesen támogatja a kommunikáció, a figyelem és a szociális készségek fejlesztését. A terápiás foglalkozásokon részt vevő gyermekek szüleinek szervezett alkalmakon pedig egy sorstársi közösség tagjaiként nyerhetnek lelki támogatást az érintett felnőttek, családok.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés