Rács mögé küldte a bíró a nyíregyházi férfit, aki társaházi lakóktól sikkasztott

2021.10.11. 11:39

Rács mögé küldte a bíró a nyíregyházi férfit, aki társaházi lakóktól sikkasztott
(Fotó: illusztráció)

Társasházak pénzével rendelkezett úgy, mintha a sajátja lenne.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte annak a közös képviselőnek a letartóztatását, akit sikkasztással gyanúsítanak.

Sz.Z.M. a megalapozott gyanú szerint vállalkozóként társasházak közös képviseletét látta el Nyíregyházán, így a lakóközöségek által befizetett és rábízott pénzösszegeket kezelte. 2019. október és 2021. augusztus között a férfi haszonszerzés végett az általa képviselt 9 társasház által befizetett pénzösszeg - 65.889.473 forint - egy részét vagy saját bankszámlájára, vagy az általa képviselt másik társasház számlájára utalta át jogellenesen. Ezen magatartásával a férfi a pénz egy részét eltulajdonította, illetve azokkal sajátjaként rendelkezett anékül, hogy arra felhatalmazása lett volna.

A gyanúsítottal szemben további társasházak sérelmére elkövetett hasonló bűncselkemények miatt is van folyamatban büntetőeljárás. Mivel a nyomozás során a férfi a lakóhelyén nem volt elérhető, a felkutatására tett intézkedések pedig nem vezettek eredménye, elfogatóparancs alapján 2021. október 6-án fogta el a nyomozó hatóság.

A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozóhatóság elől ismét elrejtőzne vagy elszökne ezért 1 hónapra elrendelte letartóztatását.

bíróságsikkasztásközös képviselő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés