Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trágyaügy a Nyíregyházi Törvényszéken

| 2021. 10. 08. | 12:20:00
135,4 millió forintról van szó.
Trágyaügy a Nyíregyházi Törvényszéken
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

B.L.T. vesztegetés elfogadásának bűntette ügyében indult ügye folyik a Nyíregyházi Törvényszéken: a vádirat szerint B.L.T.  munkája során 2006-tól kapcsolatban állt a másik vállalattal, ami a vádlott érdekeltségébe tartozó cégek által gyártott termékeket is értékesítette.

2009 őszén a vádlott felajánlotta ezen értékesítő cég vezetőjének, hogy nagy mennyiségű műtrágyát ad át részére letéti szerződés alapján, amelyet a nagy vevőkörrel rendelkező vállalkozó számla nélkül, a piaci ár alatt értékesíthet tovább. Az ajánlat arról is szólt, hogy az ebből összegyűlt összeget a férfi átadja a vádlottnak, aki ennek fejében elintézi, hogy a zrt. a teljes letéti készletet kedvezményes áron fogja neki kiszámlázni.

A fenti a megállapodás alapján 2010 januártól októberig a vállalkozó készpénzért, számla nélkül értékesítette a termékeket, majd az azokért kapott 135,4 millió forintot átadta a vádlottnak azért, hogy ő a teljes letéti készletet jóval alacsonyabb áron számlázza ki a vállalkozó által vezetett cégnek.

A büntetőügy tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés