Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas utolsó negyedben kaptak ki a nyíregyházi kosarasok

| 2021. 11. 22. | 13:25:00
Közel voltak az újabb bravúrhoz.
Izgalmas utolsó negyedben kaptak ki a nyíregyházi kosarasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi kosárlabda Hepp kupában a Sunshine-NYÍKSE az NB-I/B-s MEAFC Miskolc gárdáját fogadta november 21-én vasárnap. Jól kezdtek a nyíregyháziak, és a találkozó elején 4-5 ponttal vezettek. A játékrész feléig maradt is az előny, majd egyre zárkóztak a borsodiak négy perccel a negyed vége előtt. Savic jól osztogatott, Földesi pedig a palánk alatt volt hasznos. Döntetlennel zárul az első felvonás

 A folytatás a vendégeknek sikerült jobban, mezőnyből rendre pontosan céloztak, így a negyed felénél 21-27 volt az állás. Asztalos próbálta tartani a lépést a miskolciakkal, de 11 pontja is kevés volt ehhez. A nagyszünetig nőtt a vendégek előnye, 31-42-vel fordultak az együttesek. A folytatásban maradt a differencia, de Savic közelijével nyolc ponton belülre került a NYÍKSE. Jobban védekezett a Nyíregyháza, öt perc alatt mindössze négy pontot engedélyezett a MEAFC-nak. Nagy hajrába kezdett a hazai csapat, és Bíró kosara után 42-46-ot mutatott az eredményjelző.

Izgalmas volt az utolsó negyed, mely a miskolciaknak indult jobban, de Földesi és Savic kosaraival tartotta a lépést a Nyíregyháza. Sőt, Zajácz pontos dobása után 58-61 volt az állás! A vége viszont nem sikerült, két triplával a borsodiak 10 pont előnyt szereztek, és végül megnyerték a találkozót, így ők jutottak tovább a Hepp-kupában.

NYÍKSE: Savic 12/3, Tóth 9, Asztalos 17, Zajácz 5/3, Földesi 10 (csere: Bíró 4, Csirpák 2, Skorcov, Vida 2, vezetőedző: Kovács Tibor)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés