Ölt a csendes gyilkos a nyíregyházi Kopogó utcában

2021.11.25. 12:10

Ölt a csendes gyilkos a nyíregyházi Kopogó utcában
(Fotó: illusztráció)

A segítség későn érkezett.

Hirdetés

Hirdetés

Csütörtök délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szénmonoxid miatt rosszul lett valaki Nyíregyházán, a Kopogó utcában.

Két járművel hét tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy családi ház zárt nyári konyhájába kellett légzőkészülékkel behatolniuk. A helyiségben egy holttestet találtak. A tűzoltók magas koncentrációjú szénmonoxidot mértek a helyszínen. A nyári konyha két részre volt felosztva, a hátsó öt négyzetméteres, ablaktalan részben egyetlen ajtó volt, és egy gázpalackról működő sziesztakályha üzemelt. Nagy valószínűséggel a kályha működése és a szellőzés hiánya vezetett a mérgező gáz kialakulásához.

Ez az eset is jól mutatja, hogy nem csak a régi gázkazánok közelében fejlődhet szén-monoxid, sőt, kémény sem kell hozzá. Valamennyi nyílt lánggal működő fűtőeszköz és vízmelegítő forrása lehet a mérgező gáznak, hiszen ha nem jó a szellőzés, ezek a berendezések elhasználják a szoba levegőjét, tökéletlen égés jön létre, aminek a mellékterméke a szénmonoxid. Ahol nyílt láng van a szobában, nem elég néha kinyitni az ablakot, gondoskodni kell az állandó és automatikus levegő-utánpótlásról. Az ajtókba, ablakokba résszellőzőt kell tenni.

 

Nyíregyházatűzoltó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés