Hirdetés

Elapadt a bádogboci teje Nyíregyházán

Szabolcsihír

2021.12.02. 15:42

Elapadt a bádogboci teje Nyíregyházán
Fotók: Cs. K.

Üzemeltetője elköszönt.

Hirdetés

Hirdetés

Szomorúan tapasztalták a nyíregyháziak, hogy nem lehet már tejet csapolni a városban hosszú ideje működő automatákból. A 0-24 órában üzemelő „bádogbocik” már nem adnak több tejet. Üzemeltetőjük egy kedves levélben mondott köszönetet vásárlóinak, hogy megtisztelték bizalmukkal, majd búcsút vett tőlük.

– Főleg gazdasági szempontok indokolták, hogy befejeztem ezt a tevékenységet – felelte a Szabolcsihír érdeklőkésére Smid Albert egyéni vállalkozó, aki 8 éve működteti a tejautomatákat Nyíregyházán. Nagyon nagy odafigyelést és nagyon sok munkát igényel ez a tevékenység.

A tej 48 órát lehet az automata tartályában, utána alapos mosás, fertőtlenítés szükséges. Itt állandóan a topon kell lenni. Nyáron plusz 40, télen mínusz 15 fokban. Belefáradtam – mondta őszintén Smid Albert, aki azt is elmondta, hogy ezt megelőzően 6 évig tejesautóval járta a várost és a környező falvakat. A gyerekek már szaladtak elé, amikor meghallották a „Boci, boci tarkát”.

Környezetbarát

Az automata annyi tejet adott, amennyi pénzt dobtak bele. Ha csak egy pohár tejet akart inni valaki, akkor annyit, ha 4 deci kellett a kalácsba, akkor annyit. Arról nem beszélve, hogy környezetbarát. Kevés ettől környezetkímélőbb megoldás létezik a tej forgalmazására, hiszen a vevő a saját üvegét, edényét hozta a vásárláshoz – érvelt Smid Albert, aki kezdetben 9, az utóbbi időben már csak 5 tejautomatát működtetett Nyíregyházán. A két legismertebb a Búza téri piac előtti és a Korányi úti volt.

Sajnos, mint mondta, az utóbbi időben jelentősen visszaesett a forgalom. Azok, akik a házi tejet részesítik előnyben a bolti tejjel szemben, lassan kihalnak.

Költöznek az automaták

Hogy mi lesz az automatákkal? Már elkezdte leszerelni őket. Semmire nem használhatók. Eladhatatlanok. Pedig, mint elárulta, több millió forintba kerültek ezek az eszközök, amelyekkel most nem tud mit kezdeni, nem beszélve a kis házikókról, amelyekbe az automatákat költöztette. Ha ezekre talál vevőt, eladja őket, ha nem, akkor megpróbálja hasznosítani otthon.

– Nehéz szívvel, mert szerettem, de meg kellett hoznom ezt a döntést. Örömmel tölt el, hogy a 8 év alatt nem volt olyan vevőm, aki ne lett volna elégedett. Köszönettel tartozom nekik – mondta végezetül a nyíregyházi bádogbocik volt üzemeltetője.

Cs.K.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés