Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Használt étolaj: ennél a nyíregyházi Aldinál megszabadulhatunk a zsiradéktól

| 2021. 12. 13. | 18:32:00
Az áruházlánc jelentősen bővíti a kapacitásait.
Használt étolaj: ennél a nyíregyházi Aldinál megszabadulhatunk a zsiradéktól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi tizenegy helyett a jövőben több mint száz üzleténél leadhatóvá teszi a használt étolajat – írta december 13-i sajtóközleményében az ALDI Magyarország. A kiskereskdelemi cég azt írja, bővíti együttműködését a Biofilter Környezetvédelmi Zrt-vel, ennek köszönhető, hogy jelentősen nőhet a Magyarországon „visszagyűjtött” lakossági sütőzsiradék mennyisége. 

– A vásárlók körében hamar népszerű lett a leadási lehetőség, már a telepítés utáni hetekben folyamatosan nőtt a leadott mennyiség, egyes üzleteknél naponta háromszor is megteltek a gyűjtők. Így havonta több tonna étolaj környezetbe jutását sikerült megakadályozni. Az ALDI az egyéves tesztidőszak tapasztalatai alapján, környezetvédelmi vállalásaival összhangban döntött úgy, hogy országszerte valamennyi olyan üzlet lehetővé teszi a használt étolaj leadását, ahol megoldható a tárolók elhelyezése

– tájékoztattak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az áruházlánc 152 üzletéből több mint 100 áruháznál lesz leadható műanyag palackban a sütőolaj: decemberben 20 áruháznál telepítik a gyűjtőket, a többi üzletnél pedig a következő hónapokban helyezik ki a bejárathoz közeli helyeken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés