Hirdetés

Másfél millió forintos életműdíjat kapott a nyíregyházi kémiatanár, Sarka Lajos

2021.12.01. 14:28

Másfél millió forintos életműdíjat kapott a nyíregyházi kémiatanár, Sarka Lajos
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (balra) adta át a kitüntetést Sarka Lajosnak (jobbra)  (Fotó: Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért)

A kimagasló teljesítményért kapta.

Hirdetés

Hirdetés

A 21. alkalommal adták a Rátz Tanár Úr Életműdíjat azon általános és középiskolában oktató pedagógusoknak, akik matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló teljesítményt nyújtanak a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban. Az idei díjazottak között elismerték a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium pedagógusát, Sarka Lajost is.

A Rátz Tanár Úr Életműdíjról

2000-ben három nagyvállalat, az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon közösen hozta létre az Alapítványt a Magyar Természettudományos Oktatásért. Az alapítvány kuratóriuma minden évben meghirdeti a Rátz Tanár Úr Életműdíjat, melynek díjazottjai azok a középiskolai és általános iskolai tanárok, akik az alapítók tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó magyarországi matematika-, fizika-, kémia-, valamint biológiaoktatás területén kimagasló szerepet töltenek be a tantárgyak népszerűsítésében és tehetséggondozásban. Az immáron 1,5 millió forintos életműdíjat évente két-két matematika, fizika, kémia és biológia szakos tanárnak ítélik oda. 2021 decemberéig összesen 160 pedagógust díjaztak.

pedagógusoktatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés